Ασφάλεια Συναλλαγών Τράπεζας Πειραιώς

PCI DSS Compliance - Πρότυπο Ασφαλείας

Η Τράπεζα Πειραιώς διευκολύνει τις εμπορικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται δεδομένα καρτών πληρωμής να πιστοποιηθούν κατά το διεθνές πρότυπο ασφαλείας Payment Card Industry Data Security Standard(PCI DSS). Το PCI DSS έχει δημιουργηθεί από τους Διεθνείς Οργανισμούς Πληρωμών (Visa, MasterCard κ.ά.).

Υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας

Το διεθνές πρότυπο ασφαλείας Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) έχει δημιουργηθεί από τους Διεθνείς Οργανισμούς Πληρωμών (Visa, MasterCard κ.ά.)και ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι εμπορικές επιχειρήσεις που δέχονται, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν δεδομένα καρτών πληρωμής.

Οι προδιαγραφές του PCI DSS αφορούν:

  • Τις διαδικασίες πληρωμής
  • Τα συστήματα πληροφορικής και λογισμικού
  • Οτιδήποτε άλλο εμπλέκεται στην επεξεργασία, αποθήκευση ή μετάδοση δεδομένων

Ασφάλεια δεδομένων καρτών

Βασικός στόχος του διεθνούς προτύπου ασφαλείας Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων καρτών που διαχειρίζεται η επιχείρησή σας. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση που παρέχετε στους πελάτες σας, θωρακίζοντας τις συναλλαγές τους.

Πιστοποίηση κατά PCI DSS

Η πιστοποίηση που διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς από το 2011 κατά το διεθνές πρότυπο ασφαλείας PCI DSS, διευκολύνει σημαντικά την επιχείρησή σας κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της δικής της πιστοποίησης.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα (και στα Βαλκάνια) που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο PCI DSS, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωση της Τράπεζας και την επένδυσή της στον τομέα ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.


Υπηρεσίες Anti-Fraud

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει προηγμένες υπηρεσίες πρόληψης κακόβουλων συναλλαγών (Anti-Fraud) σε επιχειρήσεις που δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγέςμέσω internet ή τηλεφώνου.

Έλεγχος & παρακολούθηση συναλλαγών

Με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Anti-Fraud το σύστημα ελέγχει και τελικά απορρίπτει όσες συναλλαγές κρίνονται ύποπτες. Ο έλεγχος των ύποπτων συναλλαγών εφαρμόζεται με βάση κανόνες που συμφωνούνται από κοινού με την επιχείρησή σας και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς. Έτσι η επιχείρησή σας αποκτά έναν ισχυρό μηχανισμό προστασίας απέναντι σε κακόβουλες συναλλαγές.

Εξατομίκευση

Οι μηχανισμοί των υπηρεσιών Anti-Fraud της πλατφόρμας ePOS Paycenter παρέχουν πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας. Παραμετροποιούνται σύμφωνα με της τις ανάγκες της επιχείρησής σας και της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε. Επιπλέον, εκτός από τους μηχανισμού Anti-Fraud που απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις, εξειδικευμένες λύσεις παρέχονται σε επιχειρήσεις ticketing, κρατήσεων, αεροπορικές, ναυτιλιακές κ.α.


Υπηρεσίες 3D-Secure

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τις υπηρεσίες Verified-by-Visa και MasterCard Secure Code των διεθνών οργανισμών Visa και MasterCard σε επιχειρήσεις με υπηρεσίες εισπράξεων από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).

Πιστοποίηση κατόχων καρτών πληρωμής

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στην επιχείρησή σας τις υπηρεσίες Verified-by-Visa και MasterCard Secure Code, σχεδιασμένες με βάση το πρωτόκολλο 3D-Secure. Οι υπηρεσίες αυτές πιστοποιούν τους κατόχους καρτών πληρωμής (πιστωτικών, χρεωστικών ή επώνυμων προπληρωμένων καρτών), όταν εκτελούν συναλλαγές στο e-shop σας. Με αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, οι υπηρεσίες 3D-Secure θωρακίζουν περαιτέρω την επιχείρησή σας από αμφισβητήσεις συναλλαγών και το ρίσκο που αυτές συνεπάγονται.

Η πιστοποίηση της πληρωμής κάνει τις αγορές μέσω διαδικτύου περισσότερο ασφαλείς, τόσο για τους αγοραστές όσο και για την επιχείρηση δημιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η online διαδικασία πιστοποίησης είναι στιγμιαία και ενεργοποιείται κάθε φορά που χρησιμοποιείται μια κάρτα Visa ή MasterCard στο e-Shop σας και προηγείται της αίτησης για έγκριση της χρέωσης της κάρτας.

Εφαρμογή σε όλες τις λύσεις e-shop

Για τις επιχειρήσεις που θα διασυνδεθούν με το ePOS Paycenter μέσω Redirection (ή i-Frame), η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει ήδη ό,τι απαιτείται για την πλήρη λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών με την πλέον πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου πιστοποίησης 3D-Secure. Η λύση είναι ενσωματωμένη στην online διαδικασία πληρωμής μειώνοντας σημαντικά το κόστος υλοποίησης για την επιχείρηση και προσφέροντας άμεση ενεργοποίηση, χωρίς να είναι απαραίτητη η προμήθεια ή εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.